Formare-Continua.ro - Formare Continua Muntenia - Formare Profesionala

Proiectul : Competitivitate și stabilitate pe piața muncii prin calificare și consiliere profesională! Creșterea gradului de calificare și adaptare al salariaților din ramura sănătate și asistență socială din Regiunea Sud-Muntenia pe o piață a muncii în plină schimbare prin calificare, recalificare și consiliere profesională

.main div#banner2.clearfix {

  background: url('/../images/nou/modullauk2.png') repeat scroll 0 0 #FFFFFF;
  border-radius: 6px 6px 6px 6px;
  -moz-border-radius: 6px 6px 6px 6px;
  -webkit-border-radius: 6px 6px 6px 6px;
  box-shadow: 0 1px 1px rgba(255, 255, 255, 0.8) inset, 1px 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.2), 0 0 0 4px rgba(188, 188, 188, 0.5);
   -moz-box-shadow: 0 1px 1px rgba(255, 255, 255, 0.8) inset, 1px 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.2), 0 0 0 4px rgba(188, 188, 188, 0.5);
  -webkit-box-shadow: 0 1px 1px rgba(255, 255, 255, 0.8) inset, 1px 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.2), 0 0 0 4px rgba(188, 188, 188, 0.5);
  clear: both;
  display: inline-block;
  margin-bottom: 4px;
  margin-top: 5px;
  padding-left: 20px;
  padding-right: 20px;
  position: relative;
}
Prima Pagina » Articole si editoriale » Planificarea schimbarii de cariera
A+ R A-

Planificarea schimbarii de cariera

Email Imprimare PDF

Poate că pur şi simplu începeţi să vă pierdeţi interesul. Poate că vă atrage o altă activitate. Poate că în organizaţia dvs. se fac restructurări. Poate a venit momentul să lucraţi pentru dvs. Acestea sunt numai câteva motive care îi determină pe oameni să se gândească la schimbări. Dacă sunteţi puşi într-o asemenea situaţie gândiţi bine circumstanţele şi realizaţi care sunt dorinţele şi nevoile dvs. Schimbarea este catalizatorul evoluţiei şi dezvoltării proprii. Majoritatea studiilor arată că în medie, fiecare om schimbă în decursul vieţii câteva job-uri sau uneori chiar câteva domenii de activitate.

Ce să faceţi?

1. Evaluàre şi motivaţie.  Majoritatea oamenilor îşi schimbă cariera pentru că nu le mai place munca pe care o desfasoară, şeful sau compania în care lucrează. Este util să se identifice factorii care provoacă discomfortul cel mai mare. Mai dificil este să descoperiţi ceea ce vă aduce satisfacţii, ce vă place să faceţi cu adevărat când sunteţi la serviciu sau în timpul liber. Pentru a descoperi ce vă inspiră şi vă motivează, este nevoie să acordaţi suficient timp analizei activităţilor pe care le faceţi cu plăcere sau nu. Îndreptaţi-vă atenţia către domeniile profesionale legate de aceste activităţi. Folosiţi  instrumentul de evaluare a motivaţiilor si intereselor dvs. pentru a vă redescoperi obiectivele ce vă pot aduce satisfacţie şi pentru a alege un traseu profesional potrivit.

2. Examinarea potenţialelor domenii profesionale. După ce aţi descoperit sau redescoperit dorinţele dvs., analizaţi domeniile profesionale în care vă puteţi dezvolta. Nu vă temeţi de nesiguranţa pe care o simţiţi- aceasta este o parte naturală a procesului schimbării. Profunzimea analizei depinde de schimbarea pe care doriţi să o faceţi.

3. Studii şi Calificare. Poate să fie nevoie să vă dezvoltati abilităţile practice şi să vă lărgiţi cunoştinţele. Examinaţi posibilităţile de formări şi traininguri şi în ce măsură angajatorul va propune aceste lucruri.  Dacă v-aţi decis să obţineţi un nivel mai înalt al studiilor dvs., asiguraţi-vă care ar fi posibilităţile ulterioare de evoluţie în cariera, be baza acestor noi certificări.  

4. Reţeaua proprie de contacte. Prin reţeaua de contacte puteţi fi directionaţi, sfătuiţi. Vi se pot oferi informaţii concrete privind o companie sau domeniu profesional de care sunteţi interesat sau puteţi fi prezentat unor persoane care lucrează deja în respectivul domeniu. 

5. Experienţă. Dacă vă implicaţi într-o profesie nouă, fiti pregatiti să începeţi de la zero. Dacă începeţi să lucraţi part time sau chiar să faceţi muncă voluntară în sfera noii profesii, nu numai că vă veţi putea confirma hotărârea luată, dar vă va asigura şi experienţa profesională în noul domeniu.

6. Încercaţi diverse posibilităţi în cadrul organizaţiei în care lucraţi în prezent. Unii oameni îşi schimbă jobul sau departamentul în care lucreaza, însă nu îşi schimbă angajatorul. O persoană poate fi mai productivă şi motivată lucrând într-o o altă funcţie, intr-un alt departament. Când doriţi să faceţi o schimbare în carieră trebuie să fiţi sigur că aveţi pregătirea şi cunoştinţele potrivite pentru a face faţă noilor provocări.

7. Fiţi flexibil. Urmăriţi-vă obiectivele cu perseverenţă, însă aşteptaţi-vă şi la ostacole. Nu permiteţi ca acestea să vă descurajeze. Analizaţi posibilele decizii. Reorientaţi-vă spre activităţi şi responsabilităţi care pot duce progresiv către o altă carieră.

 

Testimoniale WORKSHOP

Cursuri formare profesionala

 Discutii Idei si Sugestii 

 Interviul pas cu pas - Cifra magica 3

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

vila eforie sud