Formare-Continua.ro - Formare Continua Muntenia - Formare Profesionala

Proiectul : Competitivitate și stabilitate pe piața muncii prin calificare și consiliere profesională! Creșterea gradului de calificare și adaptare al salariaților din ramura sănătate și asistență socială din Regiunea Sud-Muntenia pe o piață a muncii în plină schimbare prin calificare, recalificare și consiliere profesională

.main div#banner2.clearfix {

  background: url('/../images/nou/modullauk2.png') repeat scroll 0 0 #FFFFFF;
  border-radius: 6px 6px 6px 6px;
  -moz-border-radius: 6px 6px 6px 6px;
  -webkit-border-radius: 6px 6px 6px 6px;
  box-shadow: 0 1px 1px rgba(255, 255, 255, 0.8) inset, 1px 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.2), 0 0 0 4px rgba(188, 188, 188, 0.5);
   -moz-box-shadow: 0 1px 1px rgba(255, 255, 255, 0.8) inset, 1px 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.2), 0 0 0 4px rgba(188, 188, 188, 0.5);
  -webkit-box-shadow: 0 1px 1px rgba(255, 255, 255, 0.8) inset, 1px 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.2), 0 0 0 4px rgba(188, 188, 188, 0.5);
  clear: both;
  display: inline-block;
  margin-bottom: 4px;
  margin-top: 5px;
  padding-left: 20px;
  padding-right: 20px;
  position: relative;
}
Prima Pagina » Articole si editoriale » Tu știi să îți construiești oportunități?
A+ R A-

Tu știi să îți construiești oportunități?

Email Imprimare PDF

 

Cariera este un fenomen unic şi se construieşte în funcţie de alegerile fiecărei persoane. Este un construct dinamic care se întinde de-a lungul întregii vieţi şi care nu include numai ocupaţii, ci integrează armonios munca şi alte roluri sociale : familia, comunitatea, timpul liber” (Herr şi Cramer în 1996 apud Szilagyi 2008, p.25) .

 

De cele mai multe ori pe parcursul vieţii devenim atât de prinşi în slujbele noastre şi în rolul nostru în cadrul acestora încât ajungem să ne identificăm cu ele iar orice reuşită sau eşec îl transferăm ca un atac la propria persoană. Nu de multe ori se întâmplă ca neîndeplinirea unei sarcini sau pierderea locului de muncă să echivaleze cu pierderea încrederii în sine şi a debusolării identităţii personale.

 

Jobul este ceea ce faci nu ceea ce eşti! Tu eşti o colecţie unică de abilităţi,aptitudini, interese şi reuşite. Conștientizarea acestor lucruri este cheia spre o carieră de succes. Cu cât eşti mai conştient de ceea ce vrei şi de ceea ce poţi obține cu atât îţi va fi mai uşor să te dezvolți. Dezvoltarea profesională trebuie să fie independentă de stabilitatea locului de muncă. Dinamica economică a secolului 21 spulberă speranţa de a muncii pentru 30 sau 40 de ani în cadrul unei firme, unii ajungând chiar să schimbe 4, 5 sau mai multe companii pe parcursul vieţii.

 

Pașii unei cariere de succes

 

1. Pentru a te diferenţia de ceilalţi şi a îţi creşte şansele de reuşită trebuie în primul rând să îţi identifici punctele tari, să te axezi în principal pe ele, fără a eluda îmbunătăţirea defectelor aferente. Atenţie însă! Trebuie să realizezi o concordanţă permanentă între cerinţele pieței muncii şi punctele tale forte, o permanentă remodelare a acestora.

 

În cazul în care nu reuşeşti să te pliezi singur pe acest plan, cel mai util ar fi să apelezi la serviciile unui consilier profesional care să te îndrume în realizarea şi implementarea unui plan al carierei adecvat nevoilor şi abilităţilor personale. Odată realizat acest plan vei știi care sunt cursurile, workshopurile sau programele de training utile și modalitățile de a le accesa.

 

2.Nu uita să îți stabilești obiective pe termen lung. Atenție însă să le ancorezi în realitate. Este bine să lași loc pentru neprevăzut și să fi flexibil în drumul spre îndeplinirea lor.

 

3.Gândește-te că ceea ce faci azi își va avea rezultatul mâine. Nu te aștepta la rezultate vizibile imediat în urma acțiunilor tale. De cele mai multe ori acestea tind să apară în timp. O mică reușită nu trebuie să îți creeze sentimentul de siguranță căci un eșec o poate anula în orice moment.

 

4.Fii responsabil de alegerile pe care le faci! În momentul în care alegi un loc de muncă gândește-te de ce optezi pentru el și nu te plânge constant de inconvenientele pe care le întâlnești. În momentul în care balanța lucrurilor negative atârnă mai greu față de cea pozitivă, este momentul ca să te gândești bine dacă vrei să își păstrezi locul de muncă.

 

5.Succes!

 

 

 

 


Testimoniale WORKSHOP

Cursuri formare profesionala

 Discutii Idei si Sugestii 

 Interviul pas cu pas - Cifra magica 3

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

vila eforie sud